Петък, 04 Юни 2021
    
Бургас Камено

Много бургазлии избраха да посетят крепостта Русокастро на празника

  03.03.2021 17:38  
Много бургазлии избраха да посетят крепостта Русокастро на празника

Десетки бургазлии избраха да посетят величествената крепост Русокастро в деня на Националния празник 3 март. Слънчевото, пролетно време допринесе за това. Въпреки строителните дейности, които кипят в района на историческата ценност, българският трикольор се развя на различни места.

До лятото ще бъде напълно изградена Зоната за отдих край крепостта, както и пътя до там, припомнят в социалната група Напред за Община Камено.

Наскоро бяха монтирани пейки книги, които разказват за славната битка на цар Иван Александър на това място, състояла се на 18 юли 1332 г., при която българският владетел разгромява безапелационно войските на византийския император Андроник ІІІ.

Неотдавна там бе поставен и умален модел на крепостта в нейния разцвет. Той е в мащаб 1 към 100 и е поставен в подножието на хълма, на който се извисяват останките от средновековната крепост.

Днес в Камено бе тържествено отбелязана 143 годишнината от Освобождението на България. Празничен рецитал изнесоха бургаските актьори Валери Еличов и Памела Трифонова. Отец Серафим отслужи заупокойна молитва.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на