Понеделник, 27 Дек 2021
    
Избори 2021

Кандидатите за депутати от „Изправи се! Мутри вън“: Бургас ще има свой представител в парламента

  02.03.2021 12:58  
Кандидатите за депутати от „Изправи се! Мутри вън“: Бургас ще има свой представител в парламента

Георги РУСИНОВ

 

Бургас ще има свой представител в парламента. Това заяви водачът на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън“ в морския град Живко Табаков. Днес те регистрираха листа от 28 души за участие в парламентарните избори на 4 април.

„В листата ни няма парашутисти, всички хора са от Бургаска област – лица доказали се във времето, със силна гражданска позиция, олицетворяващи протеста, експерти. Това са хора, които може би много голяма част от обществото познават. Няколко важни неща са ни в целите не само по време на кампанията, но и за бъдещето управление на България. Бургас ще има свой представител от коалицията „Изправи се! Мутри вън“. Това със сигурност ще е човек, който познава проблемите в региона и би работил със законодателни инициативи за подобряването на жизнения стандарт на хората. Акцентите ни са няколко. Първото и най-важното е да направим ревизия на досегашното управление. Второто, което смятаме, че е важно е доходът на хората. Реформа в здравната и съдебната власт също трябва да има, както и съживяване на малкия и средния бизнес“, каза Табаков.

Вторият – адвокат Драгомир Ошавков е представител на „Движение 21“ в Бургас.

„Мога да кажа, че само се радвам, че най-после сме успели да направим такава голяма коалиция. Вярно е – различни партии сме, но целта е обща – справяне с ГЕРБ, а това може да стане само с обща коалиция. Другото, което мога да ви кажа със сигурност е, че в бъдещия парламент, ако има партия или коалиция, която няма да влезе в преговори с ГЕРБ, това е „Изправи се! Мутри вън“. Различни сме и в това е нашата сила“, посочи той.

Както вече писахме в политиката влиза и брадърът Здраво Василев от Приморско.

„Приех поканата на г-н Табаков да се включа в тази формация, защото съм получавал винаги подкрепа от него за моите граждански каузи. Една от основните причини за мен да съм тук е дългогодишното отсъствие на представител на две морски общини – Приморско и Царево, както и на Малко Търново, което доведе до превръщането на целия регион в демографска пустиня“, коментира Василев.

Общинският председател на „Изправи се.БГ“ Габриела Гоцкова е убедена, че това ще е устойчив проект.

„Надяваме се Бургаска област да бъде добре представена в парламента. „Изправи се.БГ“ ще бъде устойчив проект, макар и не политически, защото има много голяма гражданска енергия около него. Имаме много съмишленици в Бургас“, обясни тя.

Последното място в листата е за активния от протестите в Бургас през лятото Асен Бонджев.

„Към края на протестите бях посъветван, че ако искам да видя реална промяна би трябвало да направя следващата стъпка и от улицата да се прехвърля на политическата арена. Това и правя“, коментира той.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл