Вторник, 01 Юни 2021
    
Несебър

От село Баня не искат да се отделят в нова община /ОБНОВЕНА/

  02.03.2021 12:33  
 От село Баня не искат да се отделят в нова община /ОБНОВЕНА/

Гласоподаватели от село Баня организират  събрание в четвъртък от 11:00 до 15:00 часа  на площада пред кметството. 

Целта е жителите на Баня и на другите населени места, гласували против по време на  референдума да изразят публично несъгласието си да бъдат част от бъдещата община Обзор. По време на протеста се очаква да бъте напавена подписка, която да бъде изпратена до областният управител на Облас Бургас, до Министерски съвет и до Президента на Р България, в която да се опишат мотивите за това  си несъгласие.

В неделя беше проведен местен референдум с въпрос „Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център гр. Обзор, състояща се от населените места - гр.Обзор, с.Баня, с.Приселци, с.Раковсково, с.Паницово, с. Емона и с.Козница?“.

„Ясно и категорично, с огромно мнозинство, гласувахме против. Въпреки отрицателният вот, както на село Баня, така и на други населени места, в които се проведе референдума има вероятност да бъдем включени в новата община Обзор“, казват организаторите и настояват публично да изразят мнението си.

"Искаме да знаем как са защитени интересите на нас, хората, които живеем в село Баня. На срещата с кмета на Обзор и съидейници за обособяване на новата община не получихме отговори на конкретни въпроси, които ни касаят, като например  медицинската помощ. Сега като се наложи идва линейка от Несебър или от Слънчев бряг за болен от Баня. Не получихме отговор и за автобуса, с който голяма част от сезонните работници отиват в Слънчев бряг. Ще остане ли да съществува", коментира конкретни теми Ангелина Досева, една от организаторите на проявата в четвъртък.

Тя подчерта и факта, че голяма част от горския фонд на община Несебър се намира в землището на селото.  "Никой от нас не работи в Община Несебър и ние не защитаваме интересите й. Защитаваме интересите на село Баня и желаем то да се развива адекватно", допълни Досева, която от дълги години живее в живописното село.

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на