Четвъртък, 22 Апр 2021
    
Бизнес

Над милион и половина са изплатени по „Запази ме“ на работници и служители от областта

  02.03.2021 09:41  
Над милион и половина са изплатени по „Запази ме“ на работници и служители от областта

Дона МИТЕВА

До 17 февруари са изплатени компенсации на 2 671 работници и служители от област Бургас на стойност 1 522 324 лв. по проект „Запази ме“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Освен това размерът на компенсацията от 1 януари се трансформира в 75% от осигурителния доход за октомври 2020 г. за съответната длъжност на лицето.

Приемът на заявления продължава, като те могат да обхващат целия период от началото на мярката за съответните допустими сектори, съобщават от Дирекция „Регионална служба по заетостта“.

Продължава приемът на заявления от работодатели по проект „Заетост за теб“, който  стартира в началото на  юли 2020 г. и беше изменен и допълнен през ноември. Проектът е насочен към работодатели от реалния сектор, отговарящи на условията за получаване на минимални помощи, които искат да наемат безработни лица, регистрирани в бюрото по труда, които да получат субсидиране за срок до 6 месеца в размер на минималната работна заплата месечно за назначено лице. Допустими работодатели са и общинските предприятия.

През януари работят 484 лица по действащите договори в област Бургас.

Февруари започна назначаването на работа на класираните по Програма „Старт на кариерата“ от поредната процедура за кандидатстване на дипломирани младежи с висше образование в централни ведомства и техните териториални поделения.

 Работните места по програмата, за които са класирани младежи в област Бургас са 34. 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула
  22.04.2021 11:20      

Към туристическия бранш...   Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужа