Понеделник, 07 Юни 2021
    
Бизнес

Над милион и половина са изплатени по „Запази ме“ на работници и служители от областта

  02.03.2021 09:41  
Над милион и половина са изплатени по „Запази ме“ на работници и служители от областта

Дона МИТЕВА

До 17 февруари са изплатени компенсации на 2 671 работници и служители от област Бургас на стойност 1 522 324 лв. по проект „Запази ме“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Освен това размерът на компенсацията от 1 януари се трансформира в 75% от осигурителния доход за октомври 2020 г. за съответната длъжност на лицето.

Приемът на заявления продължава, като те могат да обхващат целия период от началото на мярката за съответните допустими сектори, съобщават от Дирекция „Регионална служба по заетостта“.

Продължава приемът на заявления от работодатели по проект „Заетост за теб“, който  стартира в началото на  юли 2020 г. и беше изменен и допълнен през ноември. Проектът е насочен към работодатели от реалния сектор, отговарящи на условията за получаване на минимални помощи, които искат да наемат безработни лица, регистрирани в бюрото по труда, които да получат субсидиране за срок до 6 месеца в размер на минималната работна заплата месечно за назначено лице. Допустими работодатели са и общинските предприятия.

През януари работят 484 лица по действащите договори в област Бургас.

Февруари започна назначаването на работа на класираните по Програма „Старт на кариерата“ от поредната процедура за кандидатстване на дипломирани младежи с висше образование в централни ведомства и техните териториални поделения.

 Работните места по програмата, за които са класирани младежи в област Бургас са 34. 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на