Вторник, 01 Юни 2021
    
Любопитно

Бургазлия и неговите папагали изумиха цяла България

  01.03.2021 15:02  
Бургазлия и неговите папагали изумиха цяла България

Започна новият сезон на риалити предаването „България търси талант“. И тази година българи от цялата страна и извън нея, както и чужденци, ще се опитат да спечелят сърцата на жури и публика със своите невероятни умения. Още в първия епизод един участник от Бургас успя да стори това. Калоян Явашев, който е баща на три деца и на осем папагала, показа на какво са способни шарените птици.

От години той е дресьор на папагали, като съвсем случайно започва да работи това. Заминавайки за Тенерифе и търсейки си начин за прехрана, на бургазлията му бива предложено да дресира птиците. Той сам признава, че в онзи период, каквото и да му е било дадено като работа, е щял да се захване с нея и така започва неговият път в това начинание, което впоследствие му става начин на живот.

В „България търси талант“ три от неговите папагали - Роберто, Алекс, и Майкъл, демонстрираха каране на колело, игра на топка и бутане на количка.

„Не съм предполагал, че е възможно!”, остана изненадан Ицо Хазарта. След края на шоуто на Явашев, друг член от журито – Катето Евро, пожела да се снима с птиците, впечатлена от тяхната дисциплина.

През юли миналата година Калоян представи своя изложба във „Флората“ в родния си град, а талантът на неговите дресирани папагали бе силно оценен и в „Турция търси талант“, където преди две години нашенецът взе участие и стигна до финал.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на