Сряда, 29 Дек 2021
    
Любопитно

Ще се чуе ли за Бургас при връчването на „Златен глобус” тази вечер

  28.02.2021 17:41  
Ще се чуе ли за Бургас при връчването на „Златен глобус” тази вечер

Мария Бакалова от Бургас – първата българка, номинирана за “Златен глобус”, е на път да изживее един от най-красивите киномоменти за всеки актьор.

Шансовете й да вземе статуетка са напълно реални, вписва се много добре сред останалите номинирани жени. Защото всички невероятни приказки, в които най-малкият се превръща в най-големия победител, не са само по филмите, пише „24 часа“.

Заради участието й в продължението на комедията “Борат” актрисата вече е в отбора на Холивуд и ще е част от 78-ата церемония на наградите “Златен глобус” тази нощ.

Статуетките се присъждат от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд. За окончателния вот гласуват всички 87 членове на организацията, която от миналия август е с нов президент – Али Сар. Роден в Истанбул и със забележителна кариера в Америка – десетилетия опит като главен редактор и изпълнителен директор в едни от най-престижните издания там. Окончателното гласуване приключи във вторник, а запечатаните пликове с резултатите се съхраняват в дружеството “Ърнст и Янг”.

Церемонията е едно от най-следените киносъбития в Америка. Другите са Оскарите, които са планирани за 25 април – това са наградите на Академията за кино, и наградите “Еми” за телевизия. “Златен глобус” дава статуетки и за двете.

Катаегорията, в която тя е номинирана е "Най-добра актриса в мюзикъл или комедия":

– Мария Бакалова, “Борат 2”

– Кейт Хъдсън, “Музика”

– Мишел Пфайфър, “Френски изход”

– Розамунд Пайк, “Много ме е грижа”

– Аня Тейлър-Джой, “Ема”.

Мария Бакалова е почти сигурен победител в тази надпревара.Дали тази вечер тя ще вземе в ръце статуетката и ще се чуе ли името на родния Бургас, предстои да видим.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов