Дона МИТЕВА
Абсолютно безумие е сега да се отварят ресторанти и заведения поради една особена причина: хората доста време не са работили, отчаяни са, нямат финансови възможности и това, което ще се получи в крайна сметка е, че се инкасират сериозни загуби за собствениците им. Ще ги отворим, ще започнем да влагаме доста сериозни средства, защото това си е отваряне на ново. За този дълъг период, в който не сме работили няма как да се запази каквато и да било стока. Разходите за заплати, осигуровки също са много сериозни. Дори само за отопление разходите са големи. А заведенията ще останат празни или ако не са празни, то те ще са пълни с хора, които ще дойдат на по едно кафе и ще стоят по два часа, за да се видят с приятели, което в никакъв случай няма да ни оправдае разходите.
Смятам, че на този етап е абсолютно безсмислено да се отваря заведение. Още повече, че първите месеци в годината по принцип са слаби. Ако сега се стартира, много скоро собственикът може да затвори сам – да си фалира бизнеса окончателно.