Четвъртък, 27 Май 2021
    
Бургас

Бургаски ресторантьори трескаво чакат 1 март

  25.02.2021 11:21  
Бургаски ресторантьори трескаво чакат 1 март

Георги РУСИНОВ

 

Бургаските ресторантьори чакат  трескаво датата 1 март 2021-ва. Тогава според сегашната заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов заведенията, ресторантите, кафетата и нощните клубове отново ще могат да посрещнат гости. Те са затворени отново с негова заповед вече повече от три месеца. Редица недоволства бяха изразени от хора от бранша през това време. Стигна се дори и до протести и на местно, и на национално ниво.

„Черноморски фар“ потърси мнението на някои от видните бургаски ресторантьори. Пред изданието ни те разказаха как са оцелели в този период. Има много ресторанти и заведения, които хлопнаха кепенци окончателно, а помещенията са обявени за даване под наем от собствениците. Предизвикателство пред все още продължаващите работа ресторантьори е запазването на персонала. Някои са успели да направят това за 100% от него, докато на други се е наложило да съкратят част от екипите си.

Трудните времена наложиха и преориентиране на бизнеса. Така например доста от заведенията продължават да разчитат на доставки по домове и офиси, за да се издържат в периода на затваряне. Други се надяват на помощи от държавата, разчитайки на факта, че са съвестни работодатели. Трети бъркат от собствения си джоб и спестяванията си само и само да запазят бизнеса си в тези несигурни времена.

 

Това и повече разказват самите ресторантьори пред вестник „Черноморски фар“. Очаквайте мненията на трима от тях!


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник