Четвъртък, 27 Май 2021
    
Бургас

Избран е обществен посредник на Бургас

  24.02.2021 12:11  
Избран е обществен посредник на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Избран е обществен посредник на Бургас. Това отново е досегашният Тодор Стамболиев, който получи 40 гласа „за“ от 46-те гласували общински съветници. Опонентът му Пенка Паспалева получи доверието на шестима от тях.

Комисията в Иво Баев, Станимир Апостолов, Диян Георгиев, Евелина Михалева и Йордан Георгиев проведе избора при висока избирателна активност. От 51 общински съветници гласували са 46. Трима не са гласували по уважителни причини, двама не се явили, заяви председателят на комисията Иво Баев.

„Пожелавам успешен мандат на г-н Стамболиев и нека в неговата работа го съпътства състрадание и съчувствие към гражданите и непримиримост към нарушенията на закона“, заяви юристът.

Председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова благодари на колегите си за високата избирателна активност. Пожела и успех на обществения посредник.

„Нека бъде винаги на разположение на гражданите и да изпълнява достойно работата си“, каза тя.

Стамболиев също се включи в онлайн заседанието и благодари за избора на съветниците.

„Вълнувам се много. Резултатът е неочакван за мен. Благодаря за активността на съветниците. Полученото доверие дава висока оценка за работата ми като външна институция и ме натоварва с огромна отговорност, която обаче аз смятам да оправдая. Няма да разочаровам вас и гражданите“, емоционално се обърна той.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник