Сряда, 26 Май 2021
    
Избори 2021

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ -спряган за водач на листата в Бургас

  23.02.2021 13:11  
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ -спряган за водач на листата в Бургас

 

Силвия ШАТЪРОВА

Един от двата варианта, които се обсъждат в ЦОБ на ДПС, е лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ да е водач на листата на Движенито за вота през април, научи „Черноморски фар“.

Все още в Бюрото размишляват върху това и най-вероятно ще се се съобразят с водачите на листи на останалите партии. Ако те са достатъчно сериозни, то Карадайъ ще се впусне  от Бургас в  т-нар. лидерка битка, която ще е пристижна за партиите. Бургас винаги е престижен  район за  основните политически играчи.

Вторият вариант е водач на листа да бъде настоящият депутат от ДПС  Севим Али, който се ползва с доверието на  структурите в областта и бе най-желан от тях за водач. Втори при този вариант ще е Ешереф Ешереф- председател на Общинския съвет в Руен, третото място отива при Фатма Рамадан, която бе бивш лидер на младежкото ДПС.

В края на седмицата ще стане ясно кой ще е водач и как ще бъде подредена литата. „За повече от два мандата ще се бори партията“, каза областния лидер на ДПС Ахмед Сюлейман. Той заяви, че пред „Черноморски фар“, че бургаската структура се е отказала от номинации заради случая с предходните избори и Ангел Исаев, който влезе след мажоритарен вот и след това напусна ДПС. „В нашата партия сме против преференциалния вот“, заяви още Сюлейман.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Припомняме, че все още оновните играчи-ГЕРБ не са обявили кой ще е водач на листата. В медийното пространство се завъртя името на Любен Дилов-син. БСП излъчи своя водач и това е инж. Петър Кънев, „Демократична България“-Обединение смятат да поставят за свой водач Христо Иванов заради случая „Росенец“. Това може би ще амбицира ДПС да постави срещу него точно Карадайъ.

„Изправи се! Мутри вън!“ също още не са обявили  своя първи в листат, както и хората на Слави Трифонов, като там везните клонят към сценариста Ивайло Вълчев.

 

 

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник