Петък, 26 Фев 2021
    
Бургас

Част от общинските съветници се събират присъствено на сесия в зала

  22.02.2021 12:44  
Част от общинските съветници се събират присъствено на сесия в зала

Част от общинските съветници ще се съберат присъствено на сесия в зала. Това заяви Живко Табаков от ДБГ в съобщение до медиите. Утре, когато трябва да се гласува Бюджет 2021 местни парламентьори ще се съберат в зала „Амфибия“ на хотел „Аква“ от 9:00 часа, за да гласуват. Те отново ще гласуват в онлайн сесията от устройствата си.

„Припомняме, че председателският съвет към Общински съвет-Бургас взе решение комисиите и сесията да се проведат онлайн. Ние категорично не одобряваме взетото решение и мотивите към него, тъй като същите могат да се провеждат безпроблемно при спазване на всички противоепидемични мерки. Против сме да се спекулира с настоящото положение, както и да се възпрепятства работата на Общински съвет с несъстоятелни аргументи. На сесията ще бъде обсъждан и гласуван Бюджетът на Община Бургас за 2021 година. За нас е повече от неприемливо това да се случва при подобни условия, които създават предпоставки за съмнения в демократичността на процеса гласуване. Бюджетът е основен инструмент за провеждане на икономическа, финансова и социална политика от страна на Община Бургас и като такъв неговото приемане изисква пълен достъп на граждани и медии до информация относно неговото приемане“, поясняват те.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник