Понеделник, 27 Дек 2021
    
Бургас

200 лева ще е годишната такса за лодкостоянката на „Ченгене скеле“

  21.02.2021 11:22  
200 лева ще е годишната такса за лодкостоянката на „Ченгене скеле“

Георги РУСИНОВ

 

200 лева ще е новата годишна такса за лодкостоянката в рибарското селище „Ченгене скеле“. Това стана ясно по време на представянето на докладната в комисии към Общински съвет – Бургас. Текстът предизвика дебати, наложиха се и поправки. Зададен бе въпросът кои рибари ще имат правото да ползват лодкостоянката на тази цена.

Живко Иванов, директор на ОП „Спортни имоти“ обясни, че от ИАРА са обяснили, че не е задължително лодката да е с регистрация в Бургас. И в останалите градове се давали разрешителни. Според него няма как в докладната да се запише, че лодките трябва да са задължително регистрирани в Бургас, тъй като ще се наложи задължителна смяна на регистрация на част от рибарските лодки. Така се стигна до уточнението, че рибари, регистрирани в рибарски сдружения, ще могат да ползват лодкостоянката. Такива има в Крайморие, Сарафово и Ченгене скеле.

Понеже имаше допусната грешка в докладната, касаеща цената – вместо годишна, бе записано месечна, вносителите нанесоха корекции. Според Иванов цената от 200 лева е символична за това, което предприятието предоставя като услуги – хале за ремонти, охрана, видеонаблюдение.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл