Петък, 26 Фев 2021
    
Поморие

В Поморие почетоха Апостола

  19.02.2021 15:23  
В Поморие почетоха Апостола

Бюст-паметникът на Васил Левски в Поморие бе отрупан с венци и цветя, по повод 148-ата годишнина от обесването му.

Отец Борис от храм „Свето Рождество Богородично“ отслужи заупокойна молитва, а Мариана Карталова, учител по български език и литература в СУ “Иван Вазов” гр. Поморие, произнесе паметно слово за Апостола на свободата. „Помним онова бесило край град София, осветено с кръв и дарило Левски с безсмъртие. И тогава, и днес „зимата пее своята зла песен“. Но по-силно от нея, отеква в нас словото на Дякона. И очите му помним – сини, много сини. Към него гледаме днес, а Дякона в нас и през нас гледа. Той пак е на своя път, който не свърши на бесилото, а започна с гибелта му.“, бе част от нейното слово по повод годишнината.

В чест на Левски, за осма поредна година, екипът на Центъра за подкрепа на личностното развитие Общински детски комплекс – Поморие провокира творческото мислене, като организира литературен конкурс за ученици. Темата тази година бе “Левски – чистият извор на самочувствие”. В конкурса участваха общо 65 ученици от 22 български града. Награди и грамоти за достойно представяне  на отличените млади литератори от град Поморие, както и на техните преподаватели, връчи лично кметът Иван Алексиев.

Спечелилите първи награди в жанровете проза и поезия, съответно  Велизара Джамбазова и Стела Николова, прочетоха своите творби. И двете талантливи ученички са възпитаници на Литературен клуб „Звъниче” към ЦПЛР – ОДК – Поморие, с преподавател – Мариана Маринова, която също получи грамота за приноса си към провеждане на литературния конкурс.

С почит към живота и делото на Апостола, глави пред паметника му сведоха: кметът на община Поморие Иван Алексиев, заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, учeници, преподаватели, общественици и жители на Поморие.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник