Четвъртък, 20 Май 2021
    
Айтос

Ваксинират айтоските учители с Pfizer

  18.02.2021 10:46  
Ваксинират айтоските учители с Pfizer
Пенка Кирязова - директор на СУ \"Христо Ботев\"

На 3 февруари 2021 г., в специално обособен център в „МЦ І“ ЕООД - Айтос започна ваксинирането на учителите и служителите в образованието от община Айтос с ваксината на Pfizer срещу COVID-19.

Предвид междусрочната ваканция и отпуските, в първия ден на ваксиниране, по часови график в центъра дойдоха 24 от общо 36 учители и служители от СУ "Христо Ботев" - Айтос. Първият ваксиниран от айтоската образователна гилдия беше Пенка Кирязова - директор на училището. Час по-късно Кирязова сподели пред НП, че се чувства добре и е убедена, че ваксината е единственият начин да излезем от пандемията, а училищата - да си върнат нормалния присъствен ритъм на обучение. Ваксинирането на учителите продължава.

Ще припомним, че по данни от списъците общият брой на пожелалите да се ваксинират е 101 човека, което е 22% от работещите в тази сфера в общината. Процентът на желаещите ваксина в СУ "Христо Ботев" е далеч по-висок от средния за страната - 44%. На територията на община Айтос, само в ОУ "Христо Ботев" село Пирне, процентът е по-висок - там готовност да се ваксинират заявиха 50% от работещите в училището.

На 4 февруари, за присъствено обучение в класните стаи се завърнаха учениците от VІІ, VІІІ и ХІІ клас и техните учители. Част от преподавателите ще обучават своите възпитаници и присъствено, и дистанционно, предвид факта, че учениците от V, VІ, ІХ и ХІ клас остават пред компютрите.

НП

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.