Петък, 26 Фев 2021
    
Несебър

Прием в три паралелки след 7 клас обява СУ “Любен Каравелов“ – Несебър за следващата учебна година

  18.02.2021 15:00  
Прием в три паралелки след 7 клас обява СУ “Любен Каравелов“ – Несебър за следващата учебна година

В две профилиращи и една професионална паралелка с по 24 ученика ще могат да кандидатстват седмокласниците за прием през учебната 2021/2022 година.

         Първата профилираща паралелка е „Софтуерни и хардуерни науки" с интензивно изучаване на английски език. Профилиращите предмети са информационни технологии и информатика. Балообразуването се получава от удвоения  брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по български език и литература и по математика от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки.

         Втората профилираща паралелка е с Профил „Предприемачески” с разширено изучаване на английски език. Профилиращи предмети са информационни технологии и география и икономика. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и английски език от свидетелството за основно образование, преобразувани по скала в точки.

         Третата паралелка е професионална със специалност „Рекламна графика“ с професия „Дизайнер“ Тя ще е с интензивно изучаване на  английски език. Балообразуването се получава от удвоения брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика плюс оценките по информационни технологии и по изобразително изкуство от свидетелството за основно образование, приравнени по скала в точки. След завършване на средното си образование учениците, обучаващи се в паралелката, придобиват трета степен на професионална квалификация.

 

        


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник