Понеделник, 24 Май 2021
    
Общество

Всички ученици от малките училища се връщат в клас

  15.02.2021 08:11  
Всички ученици от малките училища се връщат в клас

В останалите училища продължава да действа правилото за редуване

Ново разхлабване на мерките! От днес в част от училища в страната всички ученици от 1-ви до 12-ти клас ще учат присъствено. 

Новата заповед на здравния министър обхваща само училищата, в които има по една паралелка от 5 до 12 клас. В останалите продължава да действа правилото за редуване на дистанционно и присъствено обучение за срок от 2 седмици.

Средно общообразователно училище Св.св.Кирил и Методий в село Крупник отваря врати днес за класовете с една паралелка.

„Надявам се учебният процес да започне нормално и се надявам, че здравните власти са разгледали ситуацията добре”, обясни директорът на училището Венцислав Кълбов.

Той добавя, че тази крачка е полезна за децата, защото няма по-добър начин за обучение от присъственото такова. В паралелка децата били около 20. Всички мерки за дезинфекция и дистанция в училището са взети, добавя още директорът на учебното заведение.

„Надявам се учебният процес да започне нормално, защото и децата имат голямо желание за присъствен учебен процес”, разказват учителите.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник