Събота, 17 Апр 2021
    
Крими

Контрабандна валута, натъпкана по джобове откриха митничари

  11.02.2021 12:21  
Контрабандна валута, натъпкана по джобове откриха митничари

Митнически служители откриха недекларирани 50 000 евро, при митническа проверка в Малко Търново на влизащ в страната лек автомобил.

Колата, с турска регистрация, е пристигнала на Митнически пункт Малко Търново на входящо трасе от Турция. Тя е управлявана от турски гражданин с инициали Т.К., който е пътувал сам. В зоната за митнически контрол е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената проверка, митническите служители откриват няколко пачки с валута във вътрешни джобове на костюм, окачен на закачалка с калъф, както и във вътрешни джобове на яке, поставено на задната седалка в автомобила. След изброяване в присъствието на водача е установено, че пренасяната в отделни пачки с ластик валута е общо 50 000 евро. Шофьорът е дал впоследствие противоречиви обяснения, че развива търговска дейност в България, не е представил никакъв документ за произхода на валутата.

Недекларираната валута с левова равностойност 97 791, 50 лв. е задържана. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР под надзора на Районна прокуратура- Бургас.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Бойко Борисов: Ще съставим правителство
  14.04.2021 10:52      

Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съ