Четвъртък, 22 Апр 2021
    
Бизнес

Тур агенти: В Занзибар може, из България – не

  03.02.2021 17:31  
Тур агенти: В Занзибар може, из България – не

Дона МИТЕВА

Търпимостта на туроператорите и туристическите автобусни превозвачи е изчерпана и те се обръщат с искане към управляващите да разрешат пътуванията в страната от началото на март.

След като може да се организират чартъри редно е да се разрешат и автобусните екскурзии, казват в свое писмо от Бургаската регионална туристическа камара и от Национално сдружение „Случаен превоз“.

До голяма степен в основата на  този паралел са пътуванията на множество българи, а и бургазлии до Занзибар, островът, който е част от Танзания, превърнал се в  хит през последните месеци, защото там няма противоепидемични рестрикции.

От двете организации питат три министерства – това на туризма, здравеопазването и транспорта: „Чартърите, организирани от туроператори посредством сключването на договор за организирано пътуване, в което са включени транспорт и хотелско настаняване разрешени или забранени са? И еднодневните екскурзии в страната, които според Закона за туризма не са организирани мероприятия забранени ли са или разрешени?“
Повод за настояването да се разрешат  пътуванията е добрата епидемиологична обстановка и протичащата ваксинация.

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Любен Дилов-син към туристическия бранш: Спокойно, вероятността да бъда министър клони към нула
  22.04.2021 11:20      

Към туристическия бранш...   Скъпи на сърцете ми! Понеже срещнах няколко ужа