Петък, 18 Фев 2022
    
Бургас

Фондация „Евелин Дуков“ и Община Бургас със съвместна кампания по пътна безопасност

  03.02.2021 17:28  
Фондация „Евелин Дуков“ и Община Бургас със съвместна кампания по пътна безопасност

Приз „Посланик на добротата“ връчи днес Фондация „Евелин Дуков“ на кмета на Бургас Димитър Николов. Наградата е за поредицата от инициативи на Общината в подкрепа на сигурността на пътя. 

„Безопасността е обществена кауза“, подчерта Николов. И пое ангажимент местната власт да инициира широк дебат по проблема, с фокус върху необходимостта от отговорно поведение на пътя. Идеята е институциите, за които гарантирането на сигурността е приоритетна задача, да бъдат подкрепени в мисията си и от гражданите.

Николов направи и предложение в духа на творческия облик на Бургас - към каузата да бъдат привлечени и авторите от филиала на Националната художествена академия, които да създадат издържан в художествен стил дизайн за лого на кампанията. То, заедно със слоган на инициативата,  ще бъде представено върху рекламни пана по възловите пътни артерии в Бургас, за да напомня, че сигурността е задължение на всички участници в движението.

„Необходимо е да се учим и да възпитаваме във внимание на пътя“, каза Кристина Иванова от Фондация „Евелин Дуков“.

Неправителствената организация бе създадена преди три години в памет на 33-годишния Евелин Дуков, който загина нелепо, прегазен от шофьор, управлявал автомобила си с над 3 промила алкохол в кръвта.

В началото на тази година фондацията започна благотворителна инициатива - отпечата календари с прекрасни картини на маестро Климент Атанасов. Авторът е предоставил от творбите си в подкрепа на кампанията за набиране на средства за осигуряване на тестове за алкохол и наркотици на Пътна полиция.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Драгомир Ошавков, ИБГНИ: Кирил Петков и Асен Василев плуват в море с акули
  19.11.2021 13:20      

Георги РУСИНОВ   Партиите на протеста – ИТН, ИБГНИ и ДБ, са получили н