Сряда, 05 Май 2021
    
Избори 2021

БСП и ДПС влязоха в спор за секретаря на РИК-Бургас

  03.02.2021 12:22  
БСП и ДПС влязоха в  спор за секретаря на РИК-Бургас

Силвия ШАТЪРОВА

Секретарят на РИК -Бургас се оказа най-желаната позиция за две от парламентарно представените партии-„БСП за България“ и ДПС, които влязоха в спор за мястото по време на консултациите днес. Първите поискаха то да се заеме  от  Георги Михов. Той е бил секретар в предишни комисии по време на различни избори и опитен юрист. ДПС настояваха то да е за  Емине Иляз.

В тази ситуация се счита, че няма постигнато съгласие за състава на РИК. От Областна администрация Бургас ще изпратят постъпилите документи в Централна избирателна комисия, която ще излезе с решение за окончателния състав.

Иначе партиите постигнаха консенсус за председателя и това отново ще бъде Елка Стоянова, която от години се справя на поста и с правенето на избори.

Предложение за заместник-председател направиха КП „Обединени патриоти“ Данаил Средков.

Днес областният управител Вълчо Чолаков проведе консултациите с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Бургас (РИК) за провеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

Според консултациите ГЕРБ ще имат седем членове, БСП за България-шестима, ДПС-двама, Патриотите-двама, партия „Воля“-един.

С един свой представител в Районните избирателни комисии участват и  партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В случая това са Коалиция „Демократична България – Обединение“. Общият брой на състава на Районна избирателна комисия- Бургас е 19 души в т. ч. председател, секретар и двама зам.-председатели.



 

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Тодор Стамболиев, обществен посредник на Бургас: През годината за помощ ме потърсиха 655 души
  01.02.2021 16:49      

„Натрупах безценен опит в работата си, мисля, че успях да открия необходимия баланс между критиката и добрия тон при разрешаване на отделни казуси“, казва той