Сряда, 05 Май 2021
    
Избори 2021

Утре става ясно кой ще е водач на червените в Бургас за парламент

  02.02.2021 16:38  
Утре става ясно кой ще  е водач на червените в Бургас за парламент

Утре става ясно кой ще бъде водачът на „БСП за България“ на предстоящия вот. Засега т.н. букмейкъри са категорични, че изненада няма да има и категорично залагат  това е досегашният водач Петър Кънев. Утре на „Позитано“ 20 ще бъдат определени и местата за коалиционните партньори на левицата, а в в края на седмицата Областният съвет  на БСП ще подреди листата на червените за вота на 4 април. Най-вероятно в Бургас петото да е за човек извън червените редици.

Дали настоящите народни представители ще попаднат и  как ще бъде подредена тепърва ще стане ясно. Най-вероятно досегашните  Николай Тишев, Тодор Байчев ще се борят  да затвърдят позициите си на избираеми места. Сред номинираните от Общинската конференция  са и настоящия общински лидер в Бургас Живко Господинов, както и ексобластния управител и настоящ съветник Павел Мапринов, съветниците Васил Иванов, Йордан Георгиев. Освен тях има още  26 номинации. Обикновено в БСП търсят баланс между стари-млади, сега ще залагат и да има повече дами, научи „Черноморски фар“.

На предишния вот БСП вкара четирима депутати, но Димитър Стоянов напусна парламентарната група и партията.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Тодор Стамболиев, обществен посредник на Бургас: През годината за помощ ме потърсиха 655 души
  01.02.2021 16:49      

„Натрупах безценен опит в работата си, мисля, че успях да открия необходимия баланс между критиката и добрия тон при разрешаване на отделни казуси“, казва той