Събота, 01 Май 2021
    
Бизнес

Туристическият бранш в област Бургас иска да вкара свои представители в следващия парламент

  30.01.2021 15:29  
Туристическият бранш в област Бургас иска да вкара свои представители в следващия парламент

От местния туристически бранш предприемат стъпки за изпращане в парламента на свои представители. Зад инициативата да изпратят свои представители или човек, на който гласуват доверие да защитава интересите на туристическия бранш, застават Сдружение „Рафаел - инфо, култура и туризъм” - Бургас, Соня Енилова от Бургаска регионална туристическа асоциация, Яница и Иван Диневи от туроператорска и транспортна фирма „Динита” , Павлина Русева от Национално сдружение „ Обединение бъдеще за туризма ” , Иван Кирязов от БРТК , Туристическа камара Приморско и други представители на туризма и организации в областта. Те вече предприеха нужните стъпки,  за да реализират , нещо неправено досега, а именно – избран от тях представител на бранша и общността да бъде предложен и подкрепен за участие в листи на политически партии или коалиции, съобщиха от „Сдружение рафаел”. Целта е човек от реалния бранш, който е на ясно с всички проблеми да има възможност  да се реализира в законодателната власт. А също така да се попречи на предизборно използване името на бранша.

Вече има една предложена номинация, но има готовност за още една, или за подкрепа на кандидат, който буди доверие и има отношение към бранша, която можем да разгледаме на предстоящите срещи с партии и коалиции при проява на интерес и реално показана подкрепа към хората от сектора.

„В тази тежка ситуация за бранша е от изключително важно значение да участва в управлението чрез свои представители, имащи необходимите знания, активност и умения, да отстояват  позициите и да защитава интересите на работещите в сферата на туризма, защото цялата общност очакват  по-бързото излизане и справяне с кризата и огромните натрупани проблеми за решаване , както в отрасъла, така и в нашата икономика”, коментира Валентин Атанасов от „Сдружение Рафаел”.

Представителите на бургаския туизъм се надяват  предлагатият от тях модел да се  хареса и на колегите им и от другите райони в страната, чийто основен поминък е туризма,  и те да направят своите номинации, за да може в управлението на страната статуквото да се промени и с професионалистите да се прокарват работещи решения и успешни политики.

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати