Сряда, 28 Апр 2021
    
Айтос

Засега! Два инициативни комитета регистрирани за участие на частичните избори в айтоското село Мъглен

  28.01.2021 10:44  
Засега! Два инициативни комитета регистрирани за участие на частичните избори в айтоското село Мъглен

Село Мъглен се готви за нови избори. Мъгленци отново избират кмет на 28 февруари 2021 г., тъй като след кратко боледуване, избраният на местните избори през 2019 г. кмет Ахмед Ахмед почина на 5 декември м.г.

    Общинската избирателна комисия - Айтос, вече работи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в Артзалата на Община Айтос. В 10.00 часа на 20 януари т.г. започна приемът на документи за регистрация на партии, местни коалиции и инициативни комитети за участие в частичните избори. Последният срок за регистрация на партиите, местни коалиции и инициативните комитети е до 17.00 часа на 28 януари 2021 г.

   В първия ден за регистрация, в ОИК - Айтос за участие в частичните избори в с. Мъглен са регистрирани два инициативни комитета. С Решение 174-ЧИ на ОИК - Айтос от 20 януари 2021 г. е регистриран Инициативен комитет за издигане на Аднан Хасан Лятиф за независим кандидат за кмет на с. Мъглен. С решение №175-ЧИ от 20.01.2021 г. регистрация е получил и Инициативен комитет за издигане на независим кандидат за кмет на с. Мъглен Межди Юсеин Ахмед. До редакционното приключване на този брой, в ОИК - Айтос не бяха регистрирани партии и местни коалиции за участие във вота на 28 февруари т.г.

    Ha основание на Изборния кодекс и Указ на Президента на Република България за провеждане на частични избори, кметът Васил Едрев издаде заповед за образуване на две избирателни секции за провеждане на изборите, които ще бъдат ситуирани в ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен. Кметът на общината провежда консултации за съставите на СИК.

   НП

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати