Събота, 27 Фев 2021
    
Поморие

Поморийски рибари внасят подписка срещу мидена ферма

  26.01.2021 14:33  
Поморийски рибари внасят подписка срещу мидена ферма

Дона МИТЕВА

Подписката на рибарите и жителите на Поморие срещу инвестиционното намерение за изграждане на мидена ферма ще бъде изпратена утре до Басейнова дирекция. До края на днешния ден се очаква да бъдат предадени още няколко листа с подписи, които да бъдат изпратени към седалището на институцията. Това коментира Валентин Продромов - член на Рибарското сдружение.

Новината за намерението рибарите получиха чрез съобщение от Басейнова дирекция преди дни.

„Акваторията на нашата община е достатъчно малка, за да се развива и този бизнес.  Имаме подкрепа на общината ако е необходимо ще продължим с подписката“, коментира Продромов, подчертавайки, че основното притеснение на рибарите е, че зоната за изграждане на фермата е разположена в място, което приоритетно се използва за риболов.

Освен, че ще бъдат ограничени, рибарите се притесняват, че при силен вятър фермата ще се разруши, а това допълнително ще затрудни работата им. Кметът на Поморие също не подкрепя инвестиционното намерение.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник