Неделя, 25 Апр 2021
    
Спорт

Малин Орачев дебютира с победа начело на Черноморец

  24.01.2021 11:44  
Малин Орачев дебютира с победа начело на Черноморец

Михаил КОЛЕВ

 

„Черноморец” (Бургас) победи с 2:1 „Спартак” (Варна) в първата си контрола през зимната подготовка. Дебют начело на „акулите” направи Малин Орачев. Наставникът, който е карал на два пъти специализация при Диего Симеоне в „Атлетико” (Мадрид), сподели още преди началото на сезона, че ще се опита да наложи стила на игра на „дюшекчиите” в тима на бургазлии.
Неслучайно в проверката срещу „соколите” Орачев заложи на схема 4-3-3, с каквато играе тимът от Мадрид. Специалистът пусна в игра два различни отбора през двете полувремена, което се отрази добре в играта на бургаския отбор срещу първия в Трета североизточна лига.
След равностойно начало на мача, игран на стадиона в квартал „Акациите”, „Черномроец” пое инициативата и това даде резултат в 25-ата минута. Мирослав Радев се възползва от лошо върната топката към вратаря на гостите, пресече подаването, преодоля стража и на празна врата не сгреши за 1:0. 
„Спартак” (Варна) изравни само 180 секунди след началото на втората част. Валентин Иванов извърши нарушение в собственото си наказателно поле и главният съдия отсъди дузпа. От бялата точка Янаки Смирнов бе безкомпромисен за 1:1. 
Осем минути по-късно „акулите” възстановиха аванса си. Антон Узунов стреля мощно извън наказателното поле, стражът на варненци изби топката и притичалият Жулиен Парушев я насочи в мрежата за крайното 2:1.
Мачът изгледаха президентът на „Черноморец” Радостин Кишишев и почетният такъв Тома Томов, членът в УС Костадин Марков, новият директор на ДЮШ Нено Ненов, както и бившият играч на „акулите” Николай Джангъров.
След края на контролата играчите освен победата, отпразнуваха и 20-ия рожден ден на Стоян Вергиев, който почерпи съотборниците си с торта, а преди това ознаменува празника си с добра игра.
Следващата проверка на бургазлии е на 30 януари, когато от 14 часа на стадион "Черноморец", те приемат носителя на Купата в последните две години "Локомотив" (Пловдив).


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати