Понеделник, 26 Апр 2021
    
Бургас

Фондация обяви шефа на бургаската полиция за „Посланик на добротата”

  19.01.2021 19:04  
Фондация обяви шефа на бургаската полиция за „Посланик на добротата”

Призове „Посланик на добротата” на Фондация „Евелин Дуков” в индивидуални срещи, съобразявайки се с необходимостта от спазването на противоепидемичните мерки, получиха : Директорът на ОДМВР – Бургас – ст.комисар Калоян Калоянов, Началникът на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Бургас – гл. инспектор Пламен Николово, Началникът на Районно управление – Царево – гл. инспектор Красимир Киров и полицейски инспектор Димитър Шаренков от крайморското управление.
Решението за присъждане на призовете бе взето от Управителния съвет на Фондацията на 03.12.2020 г. – дата на която се навършват три години от трагичната смърт на Евелин Дуков. В тригодишния период виновният за катастрофата в Приморско бе окончателно осъден от ВКС да изтърпява десет годишна присъда и бе лишен от правото да управлява МПС за срок от 11 години. Въпреки че тази присъда не може върне младия Евелин при семейство и приятелите му, тя е частично овъзмездяване за погубения човешки живот и лъч надежда за промяна на съдебната практика в частта за причиняване на смърт по непредпазливост от нетрезви водачи. Предприетите от Фондация „Евелин Дуков” действия за утежняване на наказанията в упоменатата посока се оказаха резултатни, тъй като след присъдата, постановена по делото на трагично загиналия Евелин Дуков, две са новите присъди на окръжна инстанция в страната по аналогични дела завършили с присъди от 17 и 18 години.
Именно активните действия и подпомагането на предприетите от Фондация „Евелин Дуков” кампании са критериите за определяне на отличията „Посланик на добротата”. Освен четиримата полицейски служители с приза „Посланик на доброто” за 2020-та година са отличени още :
1. Маестро Климент Атанасов;
2. Димитър Николов - кмет на Община Бургас;
3. Георги Лапчев - кмет на Община Царево;
4. Росица Димова - председател на общинския съвет по наркотични вещества - Бургас.
От фондация „Евелин Дуков” благодарят искрено на отличените за съдействието, отзивчивостта и ангажираността към каузите им, като обосновават избора си с убедеността, че за „посланиците на доброто” дейността е мисия, а съвместната работа с фондацията - кауза, за която си заслужава всички да се борят.
Новата инициатива на фондация „Евелин Дуков” е свързана с продажбата на календари с картините на Маестро Климент Атанасов. Събраните от благотворителната кампания средства ще бъдат дарени по равни части на Община Царево и Община Бургас за закупуването на тестове за наркотични вещества, които да се ползват от служители на „Пътна полиция” в двете крайморски общини


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати