Понеделник, 19 Апр 2021
    
Сунгурларе

Дом за стари хора в село Лозарево е огнището на COVID-19 в Сунгурларско

  18.01.2021 13:52  
Дом за стари хора в село Лозарево е огнището на COVID-19 в Сунгурларско

От 28 човека с доказан коронавирус в община Сунгурларе, всичките са част от Дома за стари хора в село Лозарево. От тях  24 са потребители в дома, а останалите четирима част от  персонал - една медицинска сестра и три санитарни лица. Това обяви на своята страница в социалната мрежа кметът на общината д-р Георги Кенов. Общият персонал в дома е 21 човека (четирима от тях са болни). Контактните лица са изолирани. Болните потребители са отделени от здравите възрастни хора, изолирани са заедно със заразения персонал, който се грижи за тях, допълва Кенов.

“Всички болни се хранят по стаите. Домът за стари хора има 28 души потребители, четирима от тях са здрави и изолирани на втория етаж на сграда с отделен вход и самостоятелен санитарен възел. От доказаните с коронавирус инфекция болни лица са в добро физическо състояние. Жена на 91 години е с по-изразена симптоматика – температура и хрема. Мъж на 94 години е в болница”, пише още градоначалникът.

Фактологическата обстановка: Мъжът на 94 години е приет в болница поради настъпил инсулт. Там му правят тест за коронавирус и излиза положителен. След което тестват всички от „Дом за стари хора”- Лозарево. Той е в добро състояние и се лекува от инсулта. До този момент е направили пълна дезинфекция на дома и всички помещения в него. Всички обитатели са под карантина. Няма хора в тежко състояние и няма хора със затруднено дишане. Община Сунгурларе е предприела всички необходими мерки за безопасност.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати