Събота, 27 Фев 2021
    
Бургас

Избират кои съветници ще сменят покойния Костантин Луков в комисиите

  15.01.2021 10:58  
Избират кои съветници ще сменят покойния Костантин Луков в комисиите

Георги РУСИНОВ

 

Общински съвет – Бургас ще избере кои общински съветници ще заменят покойния Костантин Луков в редовните комисии, на които той бе член. Докладна записка за целта е входирал председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова.

„Съгласно разпоредбата на чл.30, ал.4, т.13 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно при смърт. С Решение №312-МИ от 17.12.2020 г. на Общинска избирателна комисия – Бургас са прекратени пълномощията на общинския съветник Костантин Йорданов Луков, избран за общински съветник от кандидатската листа на ПП ГЕРБ“, посочва председателят.

Костантин Луков бе член и в ръководството на Правната комисия, Комисията по обществен ред и сигурност и Местната комисия по чл.8, ал.2 от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове. На негово място следва да бъдат избрани други общински съветници.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник