Вторник, 28 Дек 2021
    
Любопитно

Щангист „изяде“ главата на бургаски журналист в „Последният печели“

  13.01.2021 12:54  
Щангист „изяде“ главата на бургаски журналист в „Последният печели“

Михаил КОЛЕВ

 

Бургаският журналист Георги Костадинов записа участие в популярното познавателното предаване на БНТ „Последният печели“. В конкуренция на достойни опоненти той завърши трети, като малко не му достигна да играе финал срещу десеткратния вече победител Йордан. Възлов се оказа моментът, когато на въпрос за 80 точки в категория „Спорт“, където Костадинов разполага с голям набор от знания и успя да отвее конкуренцията в „Последният печели“. Въпросът за името на щангиста (Ивайло Филев), спечелил златото на Европейското първенство през 2004 година в Тел Авив, обаче бе изключително труден, като не само Георги, но и за останалите участници и никой не даде своето предположение. При тази ситуация, ако Костадинов бе дал верен отговор, щеше да излезе на първо място и играта да се развие по съвсем друг начин.

Самият той се записва съвсем спонтанно за участие в предаването с водещ Орлин Горанов.

„Харесва ми много предаването, както и подобен тип състезания, затова се записах спонтанно, без да го обмислям много. Получи се много добра игра, но можех да се представя далеч по-добре. Оценявам представянето си на „Среден 3“. На четири от въпросите знаех верния отговор, но конкурентите ме изпревариха с натискането на бутона. На други два пък отговорих вярно по инерция, без да имам правото на това. Безспорно този въпрос за щангиста бе решителен за моето участие. Според мен малко колеги спортни журналисти в страната знаят правилния отговор на този въпрос“, сподели Георги Костадинов пред вестник „Черноморски фар“, който добавя, че не е отишъл с амбицията да спечели, а просто заради самата тръпка.

До момента той е изгледал пред телевизора много от предаванията на „Последният печели“, като по негови думи от 30 епизода на 25 от тях е събрал точки, които да му гарантират изява на финала.

„Но вкъщи си далеч по-освободен психически и спокоен, а освен това дори и да знаеш верния отговор, някой от участниците може да те изпревари и го познае преди теб, печелейки по този начин точки. Трябва да имаш много познания в най-различни области, но и силна тактика и само така можеш да излезеш като краен победител в „Последният печели“, смята бургаският журналист.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов