Неделя, 09 Яну 2022
    
Спорт

С трима нови играчи „Черноморец“ започна зимната подготовка

  11.01.2021 14:03  
С трима нови играчи „Черноморец“ започна зимната подготовка

Михаил КОЛЕВ

 

С трима нови играчи „Черноморец“ (Бургас) стартира своята зимна подготовка. Към тима се присъединиха Кристиян Парашкевов, Онур Чолак и Илия Джамов. Днес „акулите“ проведоха първата си тренировка за 2021 година, която бе водена от новия треньор Малин Орачев. Негов помощник ще бъде Боян Андонов, като се очаква до месец в екипа на Орачев да се присъедини и още един асистент. На заниманието днес присъства и депутатът Ангел Исаев, който е един от основните благодетели на тима, както и други от спонсорите. Президентът Радостин Кишишев и почетният такъв Тома Томов бяха категорични пред играчите, че основната цел остава класиране директно във Втора лига.

Пред вестник „Черноморски фар“ наставникът разкри, че през есенния полусезон не е имал възможността да наблюдава много от срещите на отбора, поради мерките срещу пандемията и невъзможността да се гледат на живо футболните срещи.

„От това, което съм видял в някои от мачовете, отборът е стабилен за Трета лига и има потенциал. Не ме притеснява, че целта е класиране директно във Втора лига, това бе и една от причините, за да поема клуба“, добави още той.

Орачев сподели, че ще изисква неговият отбор да играе атрактивен и печеливш футбол. Самият той на два пъти е бил на стаж при треньора на „Атлетико“ (Мадрид) Диего Сиемоне, харесва стилът на игра, който аржентинецът налага в „дюшекчиите“ и ще иска да приложи същия облик и в „Черноморец“.

Ръководството на „акулите“ са убедени, че с назначаването на Орачев класата на тима ще бъде вдигната, а целта в края на шампионата – постигната.

Единият от хората, които търсят спонсори за бургазлии и помага на тима – проф. д-р Димитър Вергиев сподели, че се очаква още финансови благодетели да помогнат на „Черноморец“, сред които и турски бизнесмени. Той се надява Орачев наистина да съумее да приложи стила на игра на „Атлетико“ (Мадрид) и в бургаския отбор.

По време на зимната си подготовка „акулите“ ще изиграят седем контроли срещу следните съперници: „Спартак“ (Варна) (23.01), „Ямбол“ (30.01), „Созопол“ (03.02), „Хасково“ (06.02), „Черно море U 19“ (10.02), „Розова долина“ (Казанлък) (13.02) и „Несебър“ (20.02).


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав