Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас Крими

От полицията задържаха друсана шофьорка

  09.01.2021 11:52  
 От полицията задържаха друсана шофьорка

Продължава специализираната полицейска операция от служителите на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. През изтичащата седмица са задържани пет мъже и три жени, като са образувани четири бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас, съобщават от  полицията.

Най-характерният случай е от 07.01.т.г., когато около 14.30 ч. в района до училище „Петко Росен” в комплекс „Меден Рудник”, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мазда 3», с бургаска регистрация, управляван от 26 годишна бургазлийка. С автомобила се придвижвал и 39 годишен - криминално проявен бургазлия. В мъжа са открити  общо пет найлонови плекчета с жълто кристалообразно вещество - метамфетамин, а в жената – найлоново пликче с бяло кристалообразно вещество от същия вид.

Допълнително бургазлийката е тествана за употреба на наркотични или упойващи вещества, като drug test отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ. Заедно с 39 годишния бургазлия са задържани за срок от 24 часа. Образувани са бързи производства.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п