Неделя, 26 Дек 2021
    
Крими

Съдът разреши на Бенчо Бенчев отново да напуска страната

  08.01.2021 10:50  
Съдът разреши на Бенчо Бенчев отново да напуска страната

Михаил КОЛЕВ

 

Районният съд в Бургас разреши на Бенчо Бенчев да напуска страната, за да се лекува от паркинсон. Бизнесменът ще може да се възползва от това си право до 23 февруари включително, тъй като на другия ден е насрочена датата за поредното дело срещу него. Мотивите на съда са, че обвиняемият досега е показвал добро поведение в съдебния процес, винаги е присъствал на заседанията и няма опасност да се укрие. Поради здравословното му състояние се налага често той да пътува до клиника в Турция, обявиха неговите адвокати.

Бенчев е подсъдим за лично укривателство и притежание на боеприпаси и огнестрелни оръжия. Той бе задържан на 3 август 2018 година в хотел в Истанбул, заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите, който бе обявен за издирване от Интерпол и още други четирима души.

Днес бе гледано поредното заседанието по делото, в което бяха разпитани бившият депутат Несрин Узун и Ирина Тодорова в качеството им на свидетели. Двамата са били в компанията на Бенчо Бенчев и Димитър Желязков-Митьо Очите във въпросния ден при арестуването им.

Узун поиска да даде своите показания при закрити врати, докато Тодорова разкри, че никой от присъстващите в нощта на 3 август, включително и самият Димитър Желязков, не са знаели, че той е обявен за издирване от Интерпол. Пред нея тогава Очите споделил, че е в турския мегаполис, поради здравословни причини.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п