Четвъртък, 08 Апр 2021
    
Айтос

Кметът Васил Едрев връчи наградите на най-добрите спортисти в община Айтос

  07.01.2021 14:44  
Кметът Васил Едрев връчи наградите на най-добрите спортисти в община Айтос

На 7 януари, в кабинета на кмета Васил Едрев се проведе скромна церемония по награждаването на Спортист, Треньор и Отбор на община Айтос за 2020 година. Заради противоепидемичните мерки,  за първи път, на връчването на Годишните награди 2020 не присъстваха всички номинирани спортисти, треньори и отбори. Всеки от тях ще получи наградите на Община Айтос от Управителния съвет на съответния спортен клуб.

В кабинета на кмета дойдоха двойката спортисти №1 - Антон Станчев - Янко Киров, най-добрата мъжка двойка на Клуба по спортна акробатика "Орел" - Айтос. За втора поредна година двете момчета събират най-високо одобрение и се нареждат първи в топ класацията на айтоските спортисти. Тази година те заслужиха 79% от гласовете в онлайн гласуването на сайта на Общината. Янко и второкласникът Антон са шмпиони и златни медалисти от Държавното първество по спортна акробатика през 2020 г. Кметът им връчи Плакети "Спортист №1" и парични награди, с пожеланието "да повторят и надскочат успехите си през 2021 г".

За трети път, титлата Треньор №1 на 2020 г., заслужено спечели Мартин Бенов - треньор на Клуба по спортна акробатика "Орел", който тренира и  златната ни двойка Янко и Антон. Мартин е родом от Плевен, но от години работи нон стоп за успехите на айтоската акробатична школа.

Плакетът "Отбор №1" с парична награда тази година отиде при отбора айтоските борци. На церемонията в кметския кабинет, наградата получи пом. треньорът на Клуба по свободна борба "Айтос" Ешереф Хасан, който доведе и част от най-добрите в отбора на момчетата, номинирани за Годишните награди 2020 - Аксел Ерол - кат. 45 кг., Балкански шампион, Мустафа Смаил - кат. 68 кг, вицешампион на България от Държавното първенство в Горна Оряховица 2020 и Борислав Петков - кат.+85 кг., вицешампион на България от Държавното първество по свободна борба в Петрич 2020.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Писателят Владимир Зарев: Пандемията е сбъдната \
  03.01.2021 14:21      

COVID-19 упражнява насилие върху човешката психика. Той променя нашето отношение не само към свет