Вторник, 04 Яну 2022
    
Бизнес Бургас

Бургас затяга коланите през 2021-а, пари от бюджета-главно за здраве и образование

  08.01.2021 13:20  
Бургас затяга коланите през 2021-а, пари от бюджета-главно за здраве и образование

Силвия ШАТЪРОВА

Бюджетът на Бургас за тази година ще бъде с по-малко постъпления и по-труден, заяви днес кметът на града Димитър Николов. Проектът му е пред финал и ще бъде готов следващата седмица, когато ще бъде и представен пред медии, но в он лайн среда.

По-слабата икономическа активност в общината заради пандемията ще доведе до по-малко постъпления в местната хазна. Очертава се те да са в рамките на 8 млн. лева.  „Това са преки общински приходи, които трябва да бъзат компенсирани с по-малко разходи, за да го балансираме. Ние нямаме право да имаме дефицит“, заяви кметът още.

Ще има консервативен бюджет, ще орязвяме много дейности и ще има много недоволни.  Аз не мога да променя реалността. Спорт, култура, администрация, ремонт на улици ще бъдат орязани, стана ясно още по  думите му. Единствено се запазват средствата за образование, здравеопазване, социални дейности, работа с деца и възрастни хора.

Близо 60 души от администрацията ще бъдат съкратени, извън това са и 50 души, които бяха освободени от сливането на няколко културни института.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини