Вторник, 11 Яну 2022
    
Бургас

Казахстанци ще гласуват в Бургас

  08.01.2021 13:55  
Казахстанци ще гласуват в Бургас

Казахстански граждани ще гласуват в Бургас за парламент в родната си страна.  Групата е третата по многобройност чужда диаспора в Бургас след руснаци и украинци. Казастански граждани са със статут на постоянно пребиваващи , повечето са закупили имоти в града.

В неделя в държавата се провеждат парламентарни избори Те са едни от първите в света за новата година.

Казахстанците в Бургас ще гласуват в секция, която ще бъде оформена в една от новите зали на Дома на НХК, като ще влизат в нея от страната на ул.“Христо Ботев“. За разкриването и вече е разписан документа от страна на кмета на Бургас Димитър Николов.

Наблюдател за вота в страната от страна на ОССЕ ще бъде Кристиан Вигенин, той е вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

В края на изборния ден българският социалист трябва да представи в столицата Нур Султан първата оценката за проведения вот.

През 2019  година в централноизатиската страна избираха президент, като за първи път в изборите не участва дългогодишния държавен глава Нурсултан Назарбаев, който изненадващо се оттегли през март същата година.  Победата на Токаев, протеже на Назарбаев, бе смятана за на практика гарантирана, след като той получи подкрепата на управляващата партия и на своя ментор.

Избирателната активност  тогава надхъврли 77 процента.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав