Неделя, 11 Апр 2021
    
Бургас

Връщат повече легла в бургаските болници за не ковид болните

  08.01.2021 12:51  
Връщат повече легла в бургаските болници за не ковид болните

Силвия ШАТЪРОВА

 

По-малко от 50% от всички ковид легла в момента са заети на територията на Община Бургас. Това обясни кметът Димитър Николов пред медии. Градоначалникът призна, че болниците вече изпитват недостиг на болнични легла за не ковид лежащо болни, тъй като по-големият капацитет е от ковид легла.

„В момента се случва така, че сме ангажирали екипи в ковид отделение, а самото то е на 1/3 пълно и персоналът почти бездейства. Затова помолих директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров да подготви заповед за преструктурирането на болниците. Сутринта говорихме за Белодробната болница. Сега е сезонът на белодробните болести и затова искаме поне 2/3 от леглата да се трансформират отново в легла за белодробни заболявания. Същото е и с УМБАЛ-Бургас, с трите частни болници и КОЦ-Бургас. В последния искаме да редуцираме леглата, за да можем да лекуваме онкоболните пациенти. Остава опцията, ако влезем в трета вълна в рамките на няколко часа отново да го трансформираме в ковид отделение“, обясни кметът.

Според него животът продължава и се връща към нормалния си ритъм и не трябва да се лишават от легла и специалисти болните от други заболявания.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Мнения
Инж. Фотинка Въргова, вр.и.д. директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“: Работодателските организации предпочитат нашите ученици
  09.01.2021 15:36      

Фотинка Въргова е родена в Бургас през 1970 година. Средно специално образование полу