Събота, 27 Фев 2021
    
Общество

Родители се обявиха против връщането на децата в училище

  02.01.2021 12:32  
Родители се обявиха против връщането на децата в училище

„Настояваме училищата и детските градини да не бъдат отваряни и обучението от разстояние в електронна среда да продължи поне до края на първия учебен срок“, пишат в отворено писмо Science in the Crisis и „Родители за безопасно образование“.

Писмото е адресирано до министъра на образованието, до министъра на здравеопазването и до медиите.   В него двете активни групи цитират медицински и научни проучвания, поместени в престижни издания, в които се установява, че училищата играят сериозна роля в разпространението на коронавируса. Сред цитираните публикации са такива в Lancet, SCIENCE, British Medical Journal.

 В отвореното писмо има искания. Ето някои от тях:   директорите на училищата да бъдат задължени да информират родителите, че има възможност да изберат онлайн обучение за децата си;  да се премахне възможността да се носят шлемове като заместител на маските;  да се махне изразът „доколкото и ако е възможно“ от заповедта на образователния министър от 31 декември за онлайн обучението на 5-12 клас; учениците от начален етап да бъдат разредени като се ползват стаите на горните класове.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник