Неделя, 26 Дек 2021
    
Общество

Родители се обявиха против връщането на децата в училище

  02.01.2021 12:32  
Родители се обявиха против връщането на децата в училище

„Настояваме училищата и детските градини да не бъдат отваряни и обучението от разстояние в електронна среда да продължи поне до края на първия учебен срок“, пишат в отворено писмо Science in the Crisis и „Родители за безопасно образование“.

Писмото е адресирано до министъра на образованието, до министъра на здравеопазването и до медиите.   В него двете активни групи цитират медицински и научни проучвания, поместени в престижни издания, в които се установява, че училищата играят сериозна роля в разпространението на коронавируса. Сред цитираните публикации са такива в Lancet, SCIENCE, British Medical Journal.

 В отвореното писмо има искания. Ето някои от тях:   директорите на училищата да бъдат задължени да информират родителите, че има възможност да изберат онлайн обучение за децата си;  да се премахне възможността да се носят шлемове като заместител на маските;  да се махне изразът „доколкото и ако е възможно“ от заповедта на образователния министър от 31 декември за онлайн обучението на 5-12 клас; учениците от начален етап да бъдат разредени като се ползват стаите на горните класове.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п