Сряда, 24 Мар 2021
    
Бургас

Картички, картини и писма получиха лекари и болни в УМБАЛ – Бургас от ученици

  21.12.2020 15:53  
Картички, картини и писма получиха лекари и болни в УМБАЛ – Бургас от ученици

Ученици от бургаски училища изпратиха днес своята позитивна енергия към всички медици, които работят в бургаската болница. Благодарим Ви, бъдете силни, не можем без Вас – бяха част от посланията на децата, с които те пожелаха да зарадват медицинските екипи преди празниците.

Приложният клуб на Търговската гимназия донесе ръчно правени курабии с коледни мотиви на медиците от Спешно отделение. Те са дело на Есра Нури, ученичка от 11б клас и нейното семейство. Дима Събева, медицинска сестра в Спешно отделение благодари на децата, на директора на училището г-н Павел Чепов и педагогическия съветник Антоанета Димчева.

Клуб „Добротворци“ от платформата „Бургас харесва младите“ сътвори 363 писма до пациенти с коронавирус, настанени в болницата. Всяко от писмата е лично и в него децата окуражават болните с добри думи и пожелания за празниците. Писма са написани и до медиците – лекари и медицински сестри. 50 доброволци от клуба няколко дни поред са рисували и картини, които също бяха дарени на КОВИД-отделенията – общо 154 творби.

Осмокласнички от Професионалната гимназия по туризъм, придружени от преподавателката по музика Еожени Бедросян Иванова и зам.-директора Димитрина Запрянова, зарадваха медиците с ръчно изработени картички и коледни сувенири. Те са дело на клуба по интереси „Музика и арт“. Всяка от картичките е с персонално пожелание към медиците, които имат нужда от добра дума и усмивка в този момент, подчерта г-жа Запрянова. 18 са учениците, изработили картичките по време на онлайн-обучението.

"Благодарим Ви, имаме нужда от подкрепа и кураж в този момент, пожелавам спокойни празници на Вас и Вашите семейства", каза д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ Бургас, който посрещна картичките, писмата и картините и се ангажира да ги предаде на своите колеги в отделенията.

 

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията