Сряда, 24 Мар 2021
    
Бургас

Решават частично проблемите във вилна зона „Погребите“

  21.12.2020 12:44  
Решават частично проблемите във вилна зона „Погребите“

Георги РУСИНОВ

 

Проблемите на живеещите във вилна зона „Погребите“ ще бъдат частично решени. Това обяви заместник-кметът инж. Чанка Коралска по време на сесията на местния парламент. От ДБГ бяха входирали докладна записка, придружена с подписката на 50 души с имоти в „Погребите“.

Общинските съветници посочват в документа, че местните имат искания за ремонт на пътя водещ до домовете им още отпреди 7 години. Хората искат полагане на каменна или асфалтова настилка. Те подчертават, че при дъждовно време стигането до имотите им е почти невъзможно при липса на високопроходими автомобили. Голяма част от хората отглеждат домашни животни, за които някой трябва да се погрижи, дори и при лоши метеорологични условия. Ползването на градски транспорт не е опция, тъй като спирката е на 3 километра от вилната зона.

Заместник-кметът обясни, че във вилна зона „Погребите“ поради липсата на урегулирана територия и улична мрежа няма как да се асфалтира пътя.

„Аз разбирам хората в искането им за ремонт, но законово това няма как да се случи. Апелирам към г-н Табаков, да дойде при мен, за да решим поне от части проблема на хората. Искането за асфалтиране и тротоари за момента няма как да се изпълни“, посочи инж. Коралска.

Докладната не влезе в дневния ред на Общински съвет – Бургас. Живко Табаков не бе доволен от този факт и заяви, че явно по политически прични се предлага тя да отпадне. Той добави, че все пак в исканията си към Бюджет 2021-а, те ще внесат и това тяхно предложение. Няколко председатели на комисии му обясниха, че докладната не е била напълно окомплектован.

„От докладната не ставаше ясно дали има готово проектиране. Затова моля колегите друг път да проверяват това в администрацията. Нямаше и количествено стойностна сметка“, каза арх. Петър Статев, председател на комисията по устройство на територията.

Председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова добави, че тя апелира към колегите си да защитават докладните си в комисиите.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията