Петък, 26 Фев 2021
    
Общество

Костадин Ангелов: Новият щам е по-заразен, но се влияе от ваксината

  21.12.2020 08:24  
Костадин Ангелов: Новият щам е по-заразен, но се влияе от ваксината

За новия щам на коронавируса знаем със сигурност две неща: че се предава по-бързо и се влияе от новата ваксина. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на среднощна инспекция на Летище София. Там той провери дали се спазва издадената преди броени часове негова заповед за забрана на полетите от и до Великобритания и Северна Ирландия.

Той поясни, че в часовете след влизането в сила на заповедта за пътуванията от и до Острова, у нас кацат три самолета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца на летище "София" с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един.

„Твърдо сме решени да опазим България от новия щам. Въпреки че има тенденция за покачване броя на излекуваните, аз още веднъж ще кажа: не искам българските граждани да са излекувани, искам да бъдат здрави”, коментира министърът, цтиран от Нова тв.

От общо 667 пътници от пристигащите от Великобритания три самолате, 659 ще бъдат карантинирани за 10 дни. Останалите 8 са решили, че предпочитат да се върнат обратно, като за целта ще трябва да изчакат удобни полети в граничните зони, поясни вътрешният министър Христо Терзийски.

Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец. Здравният министър за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас.


 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник