Сряда, 03 Мар 2021
    
Крими

Пипнаха наркодилър около училище „Найден Геров”

  19.12.2020 16:58  
Пипнаха наркодилър около училище „Найден Геров”

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, e задържан 39 годишен криминално проявен бургазлия. Задържането е осъществено от служители на Четвърто Районно управление – Бургас в района на училище „Найден Геров”. Намерено и иззето е жълтеникаво кристалообразно вещество / метамфетамин/. По случая е образувана бързо производство и е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Бургас, съобщиха от полицията.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо пет случая. Водачите са на възраст от 23 до 48 години. Двама от тях / на 23 и 48 години/ са шофирали след употреба на амфетамин, двама – на 33 и 35 години/ - след употреба на амфетамин и метамфетамин и един водач – 41 годишен бургазлия, шофирал л.а. „Рено Клио”, с бургаска регистрация, след употреба на метадон.

В други два случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на