Понеделник, 29 Nov 2021
    
Мнения

Зам. областният управител на Бургас Асен Бонджев: Придружих протестиращите до РЗИ-Бургас, за да се избегнат стълкновения

  20.10.2021 17:20  
Зам. областният управител на Бургас Асен Бонджев: Придружих протестиращите до РЗИ-Бургас, за да се избегнат стълкновения

Моника ИЛИЕВА

 

Асен Бонджев, зам. областен управител на Бургас, обясни защо е бил в редиците на протестърите. Ето какво каза той пред репортер на „Черноморски фар“:

Няма да коментирам на чия страна съм, ще изложа как се стигна до ситуацията. Не съм очаквал да се случи нещо подобно, не знаех, че е обявен протест. Хронологията е следната: бях в кабинета си в Областна управа-Бургас, когато бях помолен от група протестиращи да сляза при тях и да ги придружа до РЗИ-Бургас, за да им помогна да влязат в контакт с д-р Георги Паздеров. От думите им разбрах, че малко по-рано са били пред здравната инспекция, в опит да се срещнат с д-р Георги Паздеров, който не ги е приел. Така се озовах на улицата, сред протестиращите. Придружих ги, за да се опитам да запазя добрия тон, но и за да се избегнат крайни ситуации.

Малко по-късно, при срещата си шефа на РЗИ-Бургас, групата протестиращи връчиха исканията си, изложени в 15-16 точки, за да бъдат предадени на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Сред исканията са свободен избор дали да се носи маска, или не, да се огласи съдържанието на ваксините, отмяна на всички съставени актове от 13 март 2020 година във връзка с COVID-19.

Протестърите ще бъдат всеки ден от 12 часа пред РЗИ-Бургас, докато не бъдат удовлетворени исканията им.  

 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Кирил Петков след преговорите за кабинет: Няма тема, по която да не сме се разбрали
  28.11.2021 11:06      

Няма тема, по която да не е постигнато огромно съгласие, обобщи лидерът на „Продължаваме пр