Четвъртък, 20 Яну 2022
    
Мнения

Зам. областният управител на Бургас Асен Бонджев: Придружих протестиращите до РЗИ-Бургас, за да се избегнат стълкновения

  20.10.2021 17:20  
Зам. областният управител на Бургас Асен Бонджев: Придружих протестиращите до РЗИ-Бургас, за да се избегнат стълкновения

Моника ИЛИЕВА

 

Асен Бонджев, зам. областен управител на Бургас, обясни защо е бил в редиците на протестърите. Ето какво каза той пред репортер на „Черноморски фар“:

Няма да коментирам на чия страна съм, ще изложа как се стигна до ситуацията. Не съм очаквал да се случи нещо подобно, не знаех, че е обявен протест. Хронологията е следната: бях в кабинета си в Областна управа-Бургас, когато бях помолен от група протестиращи да сляза при тях и да ги придружа до РЗИ-Бургас, за да им помогна да влязат в контакт с д-р Георги Паздеров. От думите им разбрах, че малко по-рано са били пред здравната инспекция, в опит да се срещнат с д-р Георги Паздеров, който не ги е приел. Така се озовах на улицата, сред протестиращите. Придружих ги, за да се опитам да запазя добрия тон, но и за да се избегнат крайни ситуации.

Малко по-късно, при срещата си шефа на РЗИ-Бургас, групата протестиращи връчиха исканията си, изложени в 15-16 точки, за да бъдат предадени на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Сред исканията са свободен избор дали да се носи маска, или не, да се огласи съдържанието на ваксините, отмяна на всички съставени актове от 13 март 2020 година във връзка с COVID-19.

Протестърите ще бъдат всеки ден от 12 часа пред РЗИ-Бургас, докато не бъдат удовлетворени исканията им.  

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Зам.-здравен министър: До 4 седмици учителите и държавните служители също със зелен сертификат
  21.10.2021 08:27      

Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират, обясни д-р Петров „До