Неделя, 26 Дек 2021
    
Спорт

Бургазлия триумфира на Балканското по кикбокс в Сърбия

  14.12.2020 18:28  
Бургазлия триумфира на Балканското по кикбокс в Сърбия

Михаил КОЛЕВ

 

Бургаският кикбоксьор Мартин Копривленски трумфира на Балканското първенство (Balkan Best Fighters) , което се проведе в Ягодина, Сърбия. Той успя да спечели златния медал при юноши-старша възраст до 71 кг в стил К-1, след като надви по точки представител на домакините, а след това се справи и с наш сънародник. Златото е първо от международния участия за клуба, който Мартин представлява – „Файт Фактори"-Бургас. За пръв път и боец от отбора участва на международно състезание.

С отличието си бургазлията допринесе и за успешното представяне на България на турнира, на който страната ни завоюва общо 32 медала (22 златни, 9 сребърни и 1 бронзов). По този начин България завърши на първото място в отборното класиране.

През 2020 година 17-годишният боец стана и републикански шампион. С тези си успехи той умело върви по стъпките на своя брат Стоян Копривленски, който е най-успешният роден кикбоксьор на международната сцена в последните години.

За „Файт Фактори"-Бургас годината, макар и в условия на пандемия, бе успешна, заяви пред вестник „Черноморски фар” Николай Атанасов, основател и треньор в клуба.

„Очакваме календара за 2021 година и вече според него да знаем как да се подготвяме. Изпращаме успешна година – дойдоха нови членове, спечелихме медали, имаме републикански шампион, както и отличие от международно състезание. Надявам се, че следващата година ще е още по-успешна”, каза още Атанасов.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п