Неделя, 14 Мар 2021
    
Бургас

Предлагат да се въведе уикенд пакет за „зелената зона“

  14.12.2020 16:23  
Предлагат да се въведе уикенд пакет за „зелената зона“

Георги РУСИНОВ

 

Да се въведе уикенд пакет за „зелената зона“ в Бургас. Това предлага в докладна записка председателят на Транспортната комисия Ева Михалева. Пред репортер на „Черноморски фар“ тя обясни, че идеята е обвързана с тематичните уикенди, които Община Бургас стартира през тази година.

„Това е нов метод за привличане на туристи и много хора идват точно през уикенда в Бургас. Край морето обаче местата за паркиране попадат в „зелена зона“. Това лято имаше много румънски и турски граждани, които идваха за тематичните уикенди. Чужденците обаче са изправени пред проблем с платеното паркиране, защото нашата система за sms-и не приема техните апарати. В такива случаи те изпадат в нужда да търсят някой да им пусне 2-3 часа платено паркиране през телефона си. Други пък не плащат и се налага да им слагат скоби“, обясни Михалева.

Именно заради проблемите на чуждестранните граждани се решава да се предостави услугата „уикенд пакет“, който ще може да се закупува предварително.

„Ще го има в платформата „Смарт Бургас“, както и в хотелите, където отсядат. Говорих с г-н Рунчев и той също одобри идеята, защото наистина чести били случаите с чужденци. Това е неприятно, тъй като хората нямат вина. Пакетът ще обхваща дните петък, събота и неделя. Цената тепърва ще се обсъжда, но говорихме да направим пакета 15 лева, или по 5 лева на ден. От това ще може да се възползва всеки“, каза тя.

Пакетът обаче не гарантира място за паркиране, категорична е Михалева. Даже се смята да се работи в посока ограничаване служебния абонамент за паркиране.

„Много хора ползват такъв и лишават гражданите от паркоместа. Вярно е, че трябва да мислим и за бизнеса, но местата трябва да са достъпни за всички“, завърши председателят на Транспортната комисия.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
90 не е равно на 30, г-н министър
  14.12.2020 10:41      

С тези 60 лева, които ще спестят съвестните ще си купят една част от лекарствата.