Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас Камено

Д-р Петко Желязков: Ваксините са необходими

  11.12.2020 15:03  
Д-р Петко Желязков: Ваксините са необходими
д-р Петко Желязков

Дона МИТЕВА

Ваксините са необходими, смята д-р Петко Желязков, председател на Сдружението на личните лекари в Бургас. „От една страна се касае за националното здраве, а от друга - общественото здраве. Цял свят е тръгнал в тази посока на ваксиниране.

Наистина, в нашите среди се обсъжда това, че доста бързо се въвеждат ваксините, за мене трябва да се има едно на ум, но имайки предвид ситуацията и факта, че са преминали през 20-30 хиляди човека, които са тествани и засега няма странични действия, смятам, че трябва да се доверим на тези фирми, които ги произвеждат”, казва Желязков.

По негови думи, хората не бива да са скептични, защото всеки вече има познати, приятели, близки, които са преминали през COVID-19. И със сигурност сред тях има хора, които са го изкарали тежко.

„Важно е да постигнем успехи в индивидуалното здраве, колективният имунитет е въпрос на време. Явно вирусът ще си съществува години наред. И той не е първият в историята – имало е преди него и морбили, и тетанус и дифтерия, и заушки”, смята д-р Желязков.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п