Четвъртък, 25 Фев 2021
    
Бургас

КНСБ с благотворителни жестове

  10.12.2020 12:13  
КНСБ с благотворителни жестове

Като най-голяма обществена организация КНСБ не остана безучастна към безпрецедентната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19 подпомага чрез дарения свои членове и здравни заведения.

   Синдикалните организации от регион Бургас, общинските координатори и РС подкрепиха благородната инициатива  на Благотворителния фонд „Проф.д-р Желязко Христов „НЕ СИ САМ“ с дарения, съобразно възможностите си и се включиха в кампанията в подкрепа на членове на КНСБ, пострадали от пандемията. Помощи бяха предоставени в здравеопазване, Синдикат на българските учители и Домашен социален патронаж, съобщават от синдиката в Бургас.

       Поздравления заслужават членовете на синдикалните организации от община Средец, които направиха дарителска кампания за подпомагане на МБАЛ-Средец. Кампанията се организира от общинския координатор на КНСБ –Средец Донка Сиврилова. Събраната средства са в размер на 1080 лв., включи се и частен дарител със сумата от 100 лева. Парите са предоставени на МБАЛ Средец за закупуване на оборудване на Вътрешно отделение.

               С финансови средства се включиха  в кампанията „НЕ СИ САМ” Общинските съвети на КНСБ Средец-300 лева, Руен-200 лева и РС на КНСБ Бургас - 1000 лева.

              „Очакваме дарения от синдикалните организации  на КНСБ Общинска администрация Бургас и „СЕ Борднетце България“ ЕООД-Карнобат”, казват от синдикалната структура.

На 1 май -  Деня на труда и работническата солидарност КНСБ, нейните основни членове и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” стартираха национална благотворителна кампания „НЕ СИ САМ” в подкрепа на синдикални членове, засегнати от вируса COVID-19. 7 месеца по-късно КНСБ, заедно с Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” продължава да помага на хоспитализирани членове, които се борят с коварния вирус.

                  

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник