Понеделник, 27 Дек 2021
    
Айтос Бургас Камено Малко Търново Поморие Средец Сунгурларе

Държавата развърза кесията за важни проекти в Бургас и още шест общини в областта/Вижте за какво отиват парите/

  09.12.2020 11:21  
Държавата развърза кесията за важни проекти в Бургас и още шест общини в областта/Вижте за какво отиват парите/

Важни инфраструктурни проекти ще бъдат реализирани на територията на Бургаска област, след като на днешното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати необходимите средства.

„Всички финансирани проекти са важни за жителите на населените места. С колегите ми, народни представители, сме се запознали лично с необходимостта за всеки един от тях. Важно е, че въпреки сложната ситуация те ще се осъществят“, коментира областният лидер на ГЕРБ и депутат Димитър Бойчев.

За Община Бургас се отпускат 4 898 000 лв. за ремонт на общинска пътна мрежа, в това число и за доизграждане на улица към многофунционалната спортна зала „Арена Бургас“.

Община Айтос ще получи 1 310 000 лв. за благоустрояване на градска градина, изграждане на спортна площадка и кът за фитнес в самия град Айтос. Предвидени са и 1 350 000 лв. за  ремонт на уличната мрежа на селата в общината  Десет хиляди лв. ще отидат в с. Карагеоргиево за изграждане на детска площадка в детска градина. Карагеоргиево е едно от най-големите села на територията на Община Айтос. В него живеят много млади хора с малки деца и изграждането на такава площадка е от голяма необходимост.

В Община Малко Търново ще се ремонтират седем улици в самия град на стойност 800 000 лв.

Предвидени са средства и за Община Поморие -1 000 000 лв. за ремонт и благоустрояване на улици и площадно пространство в гр.Каблешково.

С близо 415 000 лв. ще се извърши разширение на сградата на детската градина в с. Черни връх, Община Камено. Това би стимулирало увеличение на постоянно живущите в района. Желаещите родители да запишат децата си там за 2020 – 2021 г са над 36, но към момента има място само за 29 легла.

Община Средец получава близо 432 000 лв. за ремонт на улица „Бачо Киро“ в  гр. Средец. Това е една от основните и важни пътни артерии в населеното място.

За Община Сунгурларе са предвидени 200 000 лв за ремонт и оборудване на Народно читалище „Светлина 1920“ в с. Лозарево.  През 2020 г. читалището навърши 100 години от създаването му. То се посещава от самодейци от танцов състав, певческа група, а селото е едно от най-големите и оживени в общината.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл