Неделя, 07 Мар 2021
    
Бургас

Бургаските медици и пациенти получиха празничен рибен курбан за Никулден

  06.12.2020 13:15  
Бургаските медици и пациенти получиха празничен рибен курбан за Никулден

Всички бургаски медицински екипи и пациенти получиха днес печена риба и рибен курбан по случай празника на града - Никулден. От името на бургазлии бяха раздадени общо 3000 порции на всички социални центрове и болнични заведения, работещи в празничния ден.

"Това е нашият подарък, знак на съпричастност от всички бургазлии и нашето голямо БЛАГОДАРЯ към хората в бели престилки. Да им пожелаем да имат сили и да са здрави, защото имаме нужда от тях! На този свят ден, нека пожелаем бързо оздравяване на всички болни и светли дни на социално уязвимите ни съграждани!", пожела кметът Димитър Николов.

Рибената чорба е приготвена от готвачите на остров Света Анастасия, а печената риба е от кухнята на Домашния социален патронаж.

Идеята традиционният рибен курбан да не бъде раздаван на обичайните градски пунктове, беше на бургазлии, които се включиха в анкетата на Общината. По този начин гражданите на Бургас за пореден път в условията на сложна епидемиологична обстановка се обединиха, за да покажат своята съпричастност към тежкия и отговорен труд на хората с бели престилки, както и да зарадват всички пациенти.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.