Четвъртък, 25 Фев 2021
    
Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов в Никулденски поздрав: Имаме ли здраве, можем да имаме и всичко останало

  06.12.2020 09:00  
Кметът на Бургас Димитър Николов в Никулденски поздрав: Имаме ли здраве, можем да имаме и всичко останало

Честит Никулден!

Днес почитаме закрилника на Бургас свети Николай Чудотворец. Покровител на града ни, на имениците, моряците и рибарите, усмирител на бурите и морските стихии. Умиротворител на враждуващите, закрилник на децата и семействата.

В тази трудна за всички ни година днес е денят, в който да трябва да се изпълним с вяра, оптимизъм, че тежките предизвикателства ще отминат, че имаме закрилата на светците, че от всеки от нас зависи да пази себе си, семейството, близките си.

Затова в този светъл ден пожелавам на всички ви на първо място здраве. Имаме ли него, можем да имаме и всичко останало.

Нека името на Бургас продължи да се споменава с добро. Той е нашият дом, нашата крепост. И не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго след като терминът COVID-19 се превърне просто в един лош спомен от миналото.

Предстои ни трудна зима. Но след нея ще дойде пролетта, после лятото…  И по-страшни неща е имало в десетилетияколта назад. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко от себе си, за да преодолеят трудностите, да вървят напред и да оставят добро след себе си за следващите поколения.

Има много видове Вяра. И всяка от тях може да бъде полезна. Затова според собственото си светоусещане вярвайте в медицината, в бог, в силата на духа, във взаимопомощта.

Аз също вярвам. В умението на бургазлии в трудните моменти да казват НИЕ вместо АЗ. И в това, че ни предстоят по-добри времена. Затова ще продължа да правя планове за развитието на града, и то за години напред. 

Димитър Николов, кмет на Бургас


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник