Понеделник, 01 Мар 2021
    
Бургас

По-слабият туристически сезон спаси от по-ранно безводие

  01.12.2020 12:37  
По-слабият туристически сезон спаси от по-ранно безводие

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник от ДБГ-Бургас Живко Табаков и колегите му още в края на август са сигнализирали относно язовир „Камчия“ екоминистъра Емил Димитров. Това обясни Табаков пред медии.

„Безводието застрашава не само населението на Бургас, но и всички огромни инвестиции, които са направени в туризма в годините назад. Още в края на август подадохме сигнал до министър Емил Димитров, че в средата на летния сезон язовир „Камчия“ разполагаше с 65 млн. кубика вода. Днес вече сме на критичните 20 млн. кубика. С темповете, с които се празни язовира до другото лято няма да имаме вода“, поясни той.

Важно уточнение според него е и слабият туристически сезон, заради който са похабени 4 млн. кубика по-малко вода от бранша.

„Ако не беше така, то водата в язовира през следващата година щеше да свърши още напролет, а не през лятото, както се очаква, ако продължи сушата“, вметна председателят на комисията по туризъм.

От началото на 2020-а той и колегите му общински съветници са подали редица сигнали до редица министерства, които не касаят само водата, но са проблеми, които за града и областта.

„Не само, че за нито един сигнал не сме получили отговор, но и не виждаме никакви реални действия“, завърши той.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство